Almelo tweede Roparunstad van 2019

Almelo is de tweede Roparunstad van 2019 geworden. Hierdoor krijgt de gemeente 22.500 euro om uit te geven aan plaatselijke goede doelen die te maken hebben met de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Doelenavond van de Roparun in Rotterdam, de finishstad van het evenement. Philip (voorzitter doorkomst Almelo en team captain 2019), Hubert (lid van het doorkomst team Almelo 2019) en onze wethouder Arjen Maathuis hebben de prijs zojuist in ontvangst genomen.

Ede pakte de eerste prijs op de zogeheten Duitse route (start in Hamburg), waar óók Almelo aan ligt. De eerste plek is goed voor 45.000 euro, Zutphen werd derde en mag 12.500 euro besteden. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Lienden en was goed voor 7.500 euro.

Op de Franse route (start in Parijs) pakte het Belgische Zele de eerste prijs, Oud-Beijerland werd tweede en Ossendrecht derde. Zij mogen dezelfde prijzen verdelen als de eerste drie van de Duitse route. De aanmoedigingsprijs op de route vanuit Parijs ging dit jaar naar Antwerpen.