Almeloopers weer volop aan het trainen.

Iedereen binnen het team van de Almeloopers is met zijn of haar discipline volop aan het trainen om met z’n allen weer van Hamburg naar Rotterdam te komen tijdens de 25e Roparun. Of het nu de lopers, fietsers, chauffeurs, navigators, fysiotherapeuten, masseurs, cateringmedewerkers of teamcaptain is, iedereen is al druk bezig met zijn of haar voorbereidingen voor deze jubileum Roparun.

Niet alleen de 8 lopers hebben een zware taak maar iedereen in het 26 tellend Almeloopers team moet een topprestatie leveren!

Tijdens de wekelijkse looptraining worden de lopers klaar gestoomd voor de Roparun en verder is er geregeld een gezamenlijke training om er een geolied team van te maken. De chauffeurs met hun navigators moeten op elkaar ingespeeld zijn, de fietsers moeten de lopers op het juiste spoor houden, de catering moeten de menselijke kacheltjes aan de praat houden, de fysio zorgt dat iedereen weer ‘fit’ aan zijn estafette onderdeel kan beginnen en de teamcaptain houdt het overzicht. In de nacht van 8 op 9 april is er weer een gezamenlijke training om het ritme van 6 uur actie en 6 uur rust, 6 uur actie etc. na te bootsen die tijdens de Roparun dik 48 uur moet worden aangehouden.

Een zware opgave, maar de Almeloopers doen het graag voor het goede doel.