Hoe komen de Almeloopers aan het geld?

De Roparun is een prachtig sportief evenement met Pinksteren, maar het belangrijkste doel is natuurlijk (veel) geld inzamelen voor mensen met kanker. Wist je dat de Almeloopers in voorgaande 7 jaren al een bedrag van maar liefst   € 250.305,06 bij elkaar hebben gehaald?

Dat is een prachtig bedrag waarvan heel veel goede doelen die betrekking hebben op de palliatieve zorg al profijt hebben gehad.

Komt het geld wel bij het goede doel en waar komt het allemaal terecht?

Een actuele en terechte vraag zou kunnen zijn of het ingezamelde geld zoals in geval van de Roparun wel bij de goede doelen terecht komt. Het antwoord daarop is JA. Continue communiceert de Roparun de goede doelen waar het geld naar toe gaat. Via de webpagina van de Roparun (http://www.roparun.nl/doelen/doelen-2016/) is goed te volgen waar het geld dat wordt ingezameld naar toegaat en dat het ook daadwerkelijk terecht komt bij de mensen waar we het voor doen.

Geld inzamelen

Op heel veel verschillende manieren proberen wij geld in te zamelen. Hoe? Een paar voorbeelden van de laatste jaren zijn: natuurlijk elk jaar weer de lotenverkoop, statiegeldflessenactie, Benefietgala bij Tibbe, concerten bij de Shamrock, broodjesacties bij scholen in het Voortgezet Onderwijs in Almelo en in februari hebben wij nog mogen collecteren bij een wedstrijd van Heracles. De laatste geslaagde actie van de Almeloopers was natuurlijk de Bingo bij de Shamrock van vorige week!

De komende 2 maanden zijn wij nog aanwezig op 16 april op het Winkelcentrum Eskerplein voor de lotenverkoop, op Koningsdag staan wij weer met heel veel “rommel” (dank aan een aantal sponsoren) en loten op de rommelmarkt in Almelo en bij een aantal supermarkten in Almelo loopt nog steeds een statiegeldactie. Nieuw dit jaar is een huis-aan-huis collecte. De Almeloopers hebben toestemming gekregen van de Gemeente Almelo om te mogen collecteren. In de week van 28 maart t/m 2 april zijn alle Almeloopers op pad geweest om in Almelo huis aan huis te collecteren voor de Almeloopers en de Roparun.
Samengevat: heel veel acties om (veel) geld in te zamelen voor het goede doel.

Sponsoren en donateurs

Wij zijn de belangrijkste bron van inkomsten nog vergeten. Dat zijn namelijk de sponsoren en donateurs.
Elk jaar zijn er heel veel bedrijven en mensen die een financiële bijdrage geven aan ons in de vorm van sponsoring of een donatie Als we terugkijken naar de laatste 7 jaar dan zijn er bijna 500 bedrijven geweest die een financiële bijdrage en/of een bijdrage in natura hebben geschonken. Sommige sponsoren 1 of 2 jaar, heel veel ook al meerdere jaren! En van kleine bedragen tot grote bedragen. Het aantal donateurs is niet te tellen over deze 7 jaar. Heel veel familieleden, vrienden, buren, collega’s etc. van de Almeloopers kopen elk jaar weer de loten van de Roparun en maken extra geld over naar de Roparun.

Het bestuur van de Almeloopers wil u hier allen ontzettend voor bedanken.