Foto Erasmus actie

Leerlingen Erasmus Almelo 2 HAVO verdienen 850 euro voor de Almeloopers

Ondernemen en tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel, dit is de basis van het broodjesproject. Voor het eerst werd het dit project uitgevoerd door leerlingen van 2 HAVO.

Het maakt deel uit van de nieuwe inhoud van de Business School binnen Het Erasmus, waarin sociaal ondernemen het kerndoel is. In de verschillende jaarlagen volgt een economisch project, waarbij de winst naar een goed doel gaat. In jaar 2 is dat het broodjesproject, in jaar 3 Day for Change en in jaar 4 is het Jong Ondernemen.

Tien groepjes uit 2HAVO zijn de afgelopen weken hard aan het werk geweest voor het ‘zogenoemde’ broodjesproject. De groepjes moeten met een goed Business Plan komen, waarin ze uitleggen welk broodje ze willen gaan verkopen en hoeveel winst ze ermee denken te maken. Dit Business Plan moeten ze presenteren aan de directeur (die speelt de rol van bankier) en hij beslist of de bank het project mee gaat financieren. In het plan komt van alles aan bod; financiering, marketing, levering en verkoop.

Van maandag 20 maart tot en met vrijdag 31 maart waren spannende dagen voor de leerlingen. Elke dag stond er een ander groepje in het ‘winkeltje’. De Turkse pizza’s, donuts, croissants, puddingbroodjes en broodjes knakworst vlogen over de toonbank.

Uiteindelijk hebben de leerlingen een winst behaald van €850,-. voor de Almeloopers. De winnende groepjes uit klas 2HC en 2HD mogen zich dit schooljaar de beste ondernemers noemen. Op donderdag 6 april hebben ze de cheque aan Teamcaptain Ben Kamphuis van de Almeloopers overhandigd.

(Bron: het-erasmus.nl)