Gerrit Steenkamp

Ik ben Gerrit Steenkamp, 51 jaar en getrouwd met Brigitte. Samen hebben we 3 dochters, 20,18 en 14 jaar oud.

Nadat ik in mijn jeugd als voetballertje ben begonnen, viel mijn oog, een paar jaar later, op volleybal, eerst bij RAC op de Schelfhorst en nadat het bleek dat ik enig talent had, ben ik bij Krekkers in Maria Parochie gaan volleyballen. Na een aantal jaren in het eerste team, heb ik mijn sportieve loopbaan voortgezet in het tweede team. Ik kan zeggen over die tijd, een prachtige club met een goede jeugd, strakke begeleiding en vooral veel vrijwilligers die het clubhart op de goede plaats hebben. Na de geboorte van onze meiden ben ik gestopt en ben gaan fitnessen. Alleen als teamsporter ben je na een paar jaar fitnessen wel klaar. Toen ben ik gaan wielrennen met een aantal familieleden en kennissen en nog steeds actief op de zondagmorgen.

Geweldig tijdens vakanties op plaatsen komen die je anders niet ziet, Tourmalet was een van mijn hoogtepunten. Dit is natuurlijk bij menigeen bekend, ook bij kennissen die al jaren meedoen met de Roparun en nog steeds een steentje bijdragen. Dit jaarlijks spektakel volgden we in de stad of bij familie op de stoep totdat Gerwin Peper mij belde met de vraag of ik mee wilde doen! Na kort overleg met het thuisfront was ik helemaal om en voordat ik er erg in had, zat ik bij Ben Kamphuis aan tafel voor een intakegesprek.

Wat mij in de Roparun aanspreekt is, dat iedereen die op welke wijze wat doet voor de Roparun, zich daar vol voor inzet en dat het doel voor iedereen, zowel privé, werk of kennissenkring, een goede stimulans is om, leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven!