Pasfoto Gerwin

Gerwin Peper

Ik ben Gerwin Peper (55 jaar) en getrouwd met Wilma. Wij hebben 2 kinderen. Marleen(24 jaar) en Jeroen (20 jaar). Ik ben werkzaam bij Rabobank Centraal Twente en werk op de afdeling Marketing en Communicatie.

Ik ben 3 jaar zeer betrokken geweest bij de organisatie van de doorkomst van de Roparun door Almelo. Ik was met name verantwoordelijk voor “Hotel Almelo”. Bij elke Roparun kwamen gemiddeld 35 teams hun “tenten” opslaan in Almelo. Het was prachtig en hartverwarmend om de reacties van de deelnemers aan de Roparun in ontvangst te nemen.

Bij de prijsuitreiking in 2013 van Roparunstad waren Wilma en ik aanwezig in Rotterdam. Uit handen van de voorzitter van de Roparun en Anita Witzier ontvingen wij daar met o.a. de Burgemeester van Almelo de cheque van € 50.000,–. De gesprekken die wij daar hebben gehad met verschillende organisaties die geld hebben ontvangen vergeten wij nooit weer. Wat een dankbaarheid. In 2015 heb ik samen met mijn vrouw voor de eerste keer deelgenomen aan de Roparun. Ik ging mee als chauffeur en mijn vrouw ging mee in het team van de catering. Wat een belevenis!! Veel mensen hadden al gezegd: “Een avontuur voor het leven”. Nou, dat klopt echt helemaal!

Ik heb daarmee ervaren hoe mooi en goed het is om voor een goed doel geld in te zamelen en een prachtig sportweekend te mogen beleven met de Roparun. Samen met je team doelen bereiken; het is in één woord FANTASTISCH!!

Dit jaar ga ik voor de 5e keer deelnemen aan de Roparun. Ook dit keer ga ik mee als fietser.
Ik beseft mij dat dit zwaar gaat worden, maar dit is stelt niets als je kijkt naar de mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij hebben het vele malen zwaarder. In 2017 jaar is mijn vader aan kanker overleden en op dit moment heb ik 2 collega’s en een vriend van mij die ook kanker hebben. Tijdens de komende Roparun zal ik zeker aan hen denken en voor hen fietsen. En als ik het tijdens de Roparun zwaar heb, dan weet ik dat dat veel minder zwaar is in vergelijking met hen.

Wat is er nog mooier dan SAMEN met een groep gemotiveerde Almeloopers je voor het goede doel in te zetten? Ik zie er weer naar uit.