Pasfoto Jacqueline

Jacqueline Eliëns

Ik ben Jacqueline Eliëns en 60 jaar jong. Ik kom uit Brabant maar woon al jaren in Almelo. Mijn zoon Pascal van 28 en dochter Mylène van 26 zijn inmiddels uitgevlogen en kunnen zichzelf redden.

Omdat het leven begint bij 60 (60 is het nieuwe 40) ben ik in januari 2018 begonnen met de opleiding voor sportmasseur. In november ben ik geslaagd en nu mag ik mij NGS Sportmasseur noemen. Ik heb dit niet gedaan om een carrièreswitch te maken, maar om naast mijn werk, waarin ik hoofdzakelijk met mijn hoofd bezig ben, iets heel anders te doen: meer met mijn handen en met mijn gevoel en iets waarmee ik mij nuttig kan maken in de maatschappij.

Tijdens mijn 3 dagen stage bij de Bingham Cup (een internationaal rugbytoernooi voor LGBTI) in juni 2018 heb ik ontdekt dat masseren niet zo maar een “hobby” is, maar een passie. Mijn vaardigheden wil ik graag vooral inzetten voor goede doelen en maatschappelijk belang. Zo heb ik in 2018 als vrijwilliger stoelmassages verzorgd op het Forever Young Festival in Almere. En zo aarzelde ik geen moment toen ik in het vakblad van de NGS een verhaal las van een (pasgediplomeerd) masseur, die meegeweest was met een team bij Roparun in 2018. Direct na het lezen van het artikel heb ik mij op de site van de Almeloopers aangemeld om de vacature voor masseur voor Roparun editie 2019 te mogen vervullen.

Het doel van de Roparun ligt mij zeer na aan het hart. Niet alleen omdat ik binnen mijn eigen familie meerdere malen met kanker geconfronteerd ben, maar ook omdat ik zelf persoonlijk heb ervaren wat het is om kanker te hebben. De slogan: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.” vind ik dan ook onthutsend mooi!