Pasfoto Jan

Jan Steenhagen

Mijn naam is Jan Steenhagen. Ik ben 56 jaar jong, getrouwd met Ingrid en we hebben 2 zoons, beide al uit huis. Ik ben sinds 8 jaar werkzaam als makelaar/taxateur landelijk vastgoed. Het bemiddelen in woningen, (woon)boerderijen, landerijen en productierechten is een mooie bezigheid.

Mijn belangrijkste hobby’s zijn het buitenleven, mijn schapen en sinds een paar jaar ook weer hardlopen. Ik heb dit in mijn jongere jaren ook veel en graag gedaan. Door omstandigheden kwam het er echter een hele tijd niet meer van. Totdat ik bij een gezondheidskeuring erop gewezen werd dat ik iets te kort was voor mijn gewicht. Mijn eerste reactie was dat ik wel een pak en schoenen aanhad werd als minder steekhoudend afgedaan door de deskundige in kwestie. Na de ontkenning mijnerzijds in eerste instantie heb ik na veel twijfel toch de stoute (hardloop)schoenen weer aangedaan, de inname van snoep, chips en bier op een laag pitje gezet en nu loop ik weer met plezier een rondje door het bos.

En dan met name met plezier. Aangezien ik 10 jaar geleden ook onder behandelingen ben geweest wegens geconstateerde prostaatkanker, en voor zover nu geconstateerd is, wel goed herstelt, word ik naarmate ik wat minder jong word, vaak geconfronteerd met deze nare ziekte. Ik zie mensen om me heen op te jonge leeftijd wegvallen en prijs mezelf dan gelukkig met het feit dat ik een nog wel in goede gezondheid bijdrage kan leveren aan het verzachten van het leed dat mij bespaard is gebleven. Dit is dan ook de grootste motivatie voor mij om mee te doen aan de Roparun. Dit in een bijzonder enthousiast en gedreven team. Daarnaast is het uiteraard een mooie sportieve uitdaging die ik graag aan ga.

Ik hoop dat we een goede run tegemoet gaan en met een passend batig saldo voor de Roparun.