Pasfoto Jurgen

Jürgen Spijker

Mijn naam is Jürgen Spijker, ben 40 jaar en woon in Wierden. Ik ben getrouwd met Judith en we hebben een dochtertje Emma.

Ik werk als project engineer bij Excellence AG Engineering waar ik voor diverse bedrijven werk op projectbasis. Momenteel werk ik aan een project bij Strukton Rolling Stock in Enschede.

Hardlopen is voor mij ontspanning, even de gedachten verzetten en sportief lekker bezig zijn. Een ideale combinatie. Hier en daar pak ik een leuke wedstrijd mee om te kijken waar ik sta, maar wel puur voor de fun.

Ik had mij voorgenomen om in 2019 weer een marathon te gaan lopen. Totdat ik werd gevraagd om als loper mee te doen aan de Roparun met de Almeloloopers. Ik was direct enthousiast. Vooral de combinatie van het sportieve en het goede doel spreekt mij aan.

Binnen de familie en vrienden heb ik al meerdere keren te maken gehad met kanker. En ook op dit moment speelt het weer. Ik kan mij daarom nu sportief inzetten met een gemotiveerde groep mensen voor een mooi, goed doel!

Het is voor mij de eerste keer en alles is nieuw, maar ik laat het over me heen komen. En zoals ik zo vaak zeg: “vaak bu-j te bange!”.