Martin van Loo / Communicatie

Mijn naam is Martin van Loo, 45 jaar, getrouwd met Esther en heb 2 prachtige dochters Maureen(9) en Kirsten(12).

In 2017 zal ik voor de eerste keer met de Almeloopers de uitdaging aangaan om veel geld in te zamelen voor palliatieve zorg en van Hamburg naar Rotterdam te lopen.

Als geboren en getogen Almelo-er probeer ik vaak (vooral sportieve) activiteiten in Almelo te bezoeken en/of te steunen. Zo ben ik mede-oprichter van de AlmeloAllee, het jaarlijkse hardloop evenement door de Gravenallee. We hadden onlangs onze 3e editie. Ik bezoek 2-wekelijks onze Almelose zwart-witte trots Heracles.

Opgegroeid ben ik in een sportieve familie; voornamelijk met voetbal. Zelf heb ik altijd recreatief gesport, maar sinds 7 jaar ben ik besmet met het hardloop virus. Wat was ik trots 7 jaar geleden toen ik mijn eerste 5km wedstrijd liep. Daarna heb ik elk jaar meegedaan aan verschillende clinics in de regio voor 5/10/21km wedstrijden. In 2015 liep ik zo mijn eerste halve marathon in Enschede. Daarna volgden 1/2M Amsterdam, 1/2M City Pier City en 2x de 1/2M Strongmanrun in Nijverdal.

Met veel interesse volg ik al jaren de Almeloopers. O.a. door mijn lidmaatschap (voorheen) bij atletiekvereniging SISU kende ik een aantal Almeloopers. Al vele jaren sta ik langs de weg in Almelo om de Almeloopers en overige deelnemers aan te moedigen. Nu 3 jaar geleden vroeg Gerwin Peper mij om te helpen bij Hotel Almelo. De positiviteit van alle deelnemers is mijn goed bijgebleven.

Deze zomer had ik even een hardlooppauze. Dit maakte plaats voor 3 a 4x per week actief tennissen. Les, training en veel toernooien spelen in de regio.

Mijn werkgever is het Amerikaanse bedrijf, Thern Winches and Cranes, waarvoor ik vanuit Almelo de Europese markt bedien. We bouwen lieren en kranen voor o.a. de Olie&Gas industrie.

Ik ben als Market Director Europe verantwoordelijk voor de Europese vestiging. Zelf reis ik regelmatig in Europe voor business development, bestaande klanten, beurzen, etc. De hardloopschoenen gaan al vele jaren mee op mijn Europese reizen. Ook tijdens mijn jaarlijkse bezoek aan het hoofdkantoor in USA staat altijd hardlopen op het programma. De CEO van Thern is zelf een marathon loper en heeft ook al meegelopen met de 1/2M Strongmanrun in Nijverdal.

Doelen 2017:
Als sportief hoofddoel voor 2017 staat voor mij de Chicago Marathon op 8 oktober op het programma. Het zal mijn eerste (en laatste?) hele marathon worden.

Als sociaal hoofddoel zie ik er erg naar uit om samen met de Almeloopers zoveel mogelijk geld inzamelen voor de palliatieve zorg en natuurlijk te lopen van Hamburg naar Rotterdam.

Natuurlijk ben ik ook bekenden verloren aan vervelende ziektes. Het inzamelen van geld voor palliatieve zorg, welke deels weer wordt uitgeven in de eigen regio, is voor mij een extra motivatie om samen met het hele team de Roparun te voltooien.