Michel Haarhuis / loper

Ik ben Michel Haarhuis, en ben getrouwd met Ans. We hebben 2 schitterende zonen: Rémon en Wouter. In het dagelijks leven ben ik manager van FarmConsult, een bedrijfsontwikkelafdeling van ForFarmers. Ik doe al vele jaren aan hardlopen. Op een gegeven moment ben ik bekend geraakt met de Roparun. Omdat ik helaas in de directe omgeving veel te maken heb gehad met kanker vond ik dit direct een mooi initiatief. Daarmee was meteen ook een doel geboren: samen met een team de Roparun lopen. Tijdens een trainingsavond bij SISU dat in de week gelegd bij een aantal lopers en we hadden de lopers al bij elkaar.

Van het één komt het ander en binnen een mum van tijd was het team de Almeloopers geboren. Het eerste jaar meegedaan als loper: een geweldige ervaring, maar het had me wel veel tijd gekost. Dus daarna even een jaar rust. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: weer betrokken geraakt met de Almeloopers door de stichting Almeloopers op te richten. Daar een aantal jaren in het bestuur gezeten. Omdat de Roparun ook het startpunt Hamburg kreeg, met een aantal personen een grote lobby opgezet om de route door Almelo te krijgen. Dat lukte maar schepte ook verplichtingen/verwachtingen.

Dus een nieuwe uitdaging: de doorkomst organiseren. 3 jaar verantwoordelijk geweest voor de organisatie van die doorkomst en met succes: 3 jaar uitgeroepen tot Roparunnerstad. Het stokje voor de organisatie van de doorkomst dit jaar overgedragen en dit jaar ga ik weer deelnemen als loper. Ik heb er ontzettend veel zin in. De route vanuit Hamburg is wel heel anders dan die vanuit Parijs, maar we komen wel door Almelo met een fantastische, onvergetelijke doorkomst.

Ik ga ervan genieten en samen met de rest van het team veel geld ophalen onder het motto van de Almeloopers: “Uw geld voor kwalitijd”