Pasfoto Philip

Philip Dhert

Philip Dhert, 56 jaar en geboren getogen in Almelo. Nu woon ik met mijn vrouw Joke (fietser in het team Almeloopers) in het prachtige Aadorp. Mijn vak en passie, banketbakker/ chocolatier, is mij met de ‘chocolade’ lepel ingegoten en ik adviseer nu vakgenoten in dit creatieve beroep.

Ik ben al 5 jaar als motard mee geweest met het team Almeloopers en vorig jaar als assistent teamcaptain. De huidige taak als teamcaptain heb ik samen met Gerwin Peper (tevens fietser binnen het team) opgepakt. Ik kan zeggen dat wij elkaar goed aanvoelen en vullen, een perfecte combi om deze zware taak te volbrengen. Als ‘nieuwe’ teamcaptains hebben wij de 10 jaren deelname en ervaring van de Almeloopers achter ons staan. Uiteraard hebben wij nieuwe ideeën en plannen en zal het team op een andere manier aangestuurd worden maar het doel (geld inzamelen voor de Roparun/ kankerpatiënten) staat voorop. Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven. Kanker, de gevreesde ziekte, waar eigenlijk iedereen wel een verhaal/ patiënt in de omgeving kent. Mijn motivatie om mij nog meer in te zetten voor deze groep patiënten is versterkt door een schildklierkanker verdenking bij mij in 2016. Alleen de verdenking al is een vreselijke tijd tot de (gelukkig goede) uitslag. Ik kan mij nu een klein beetje voorstellen wat er door een kankerpatiënt heen gaat als het vreselijke bericht op je bordje komt. Maatschappelijk inzetten voelt goed. Dicht bij huis proberen de medemens een dragelijk leven te bezorgen, en verzorgen spreekt mij aan. Ik ben geen wereldverbeteraar maar iets zicht en tastbaars volbrengen doet mij goed.

Ik hoop u, als lezer van dit persoonlijke stukje, te zien tijdens de doorkomst van de Roparun op 1ste Pinksterdag en ik vraag u om een kleine donatie, sponsoring richting de Almeloopers/ Roparun.