Twentse Avonden leveren mooi bedrag op voor Almeloopers

De Twentse Avonden in Het Huis van Katoen en Nu hebben €255,- euro opgeleverd voor de Almeloopers. Zij doen tijdens de Pinksterdagen mee aan de Roparun en daarmee zamelen ze geld in voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker.

De dichteres Anna Geerdink, de harmonicaspeler Leo Bosch en Marion Wesselink, die de mensen aan de hand van oude voorwerpen mee terug nam in de tijd, boden het publiek een gezellige avond. De sfeer zat er meteen goed in toen iedereen bij binnenkomst een lekkere plak arretjescake aangeboden kreeg. De mooie passende oude foto’s en verdere aankleding in het Huis van Katoen werkten ook nog eens sfeer verhogend.

Marion begon over de grote schoonmaak die eigenlijk al voor de Pasen geregeld had moeten zijn. De brasso koperpoets, zeepklopper, sun light zeep en de mattenklopper werden door iedereen herkend. Leo vertelde het een en ander over zijn trekzak (harmonica) en speelde een liedje van Koperen Ko, de bekende Almeloër van weleer. Anna die geheel in traditionele Twentse Klederdracht verscheen, bracht in haar gedichten onder andere het voorjaar onder de aandacht.

“Stiekem had ik toch wel op wat meer publiek en dan dus ook iets meer geld, gerekend”, bekent Marion Wesselink. “Als de mensen een volgende keer ‘aankomen’ en niet alleen ‘langskomen’, is het helemaal top.”

(Bron: aavisie.nl)